Follow Us @bijak.sihat

13 November 2017

Cara Buat Bisnes Shaklee Online Pengedar Shaklee Semanggol

Cara Buat Bisnes Shaklee OnlineMahu buat bisnes Shaklee secara online?

Tahniah, anda mungkin memilih antara bisnes masa kini yang sangat bagus iaitu Shaklee!


3 Langkah untuk Melakukan Bisnes Shaklee Online

1. Pilih mentor anda

Mentor atau upline adalah orang yang bertanggungjawab memperkenalkan dan membimbing anda tentang cara buat bisnes Shaklee ini. Mereka juga akan mendaftarkan keahlian anda.

Nasihat Jaja, pilih mentor yang komited dan ikhlas membantu anda untuk langkah pertama ini. Mungkin SID (Shaklee Independent Distributor) yang anda kenali adalah calon mentor yang bagus, namun tidak semestinya SID yang anda tidak pernah kenal ialah calon yang tidak bagus.
Anda nilaikan sendiri, kerana anda perlu bantuan mentor yang betul untuk berjaya di dalam bisnes ini!

2. Mendaftar Ahli Shaklee

Apabila ingin buat bisnes, anda perlu menjadi ahli di bawah mentor yang anda pilih. Upline / mentor akan menguruskan pendaftaran anda. Anda cuma perlu memberikan beberapa butiran kepada mereka.

Kos mendaftar ahli cumalah RM 68.90 sahaja. Murah kan!


3. Bermula membuat jualan

Membuat jualan melalui online ada pelbagai medium sama ada berbayar atau tidak berbayar. Berbeza dengan offline, buat bisnes Shaklee secara online akan mendedahkan kita kepada ruang pasaran yang lebih luas. Contohnya, jika Jaja adalah SID kawasan Semanggol, tak semestinya pelanggan Jaja adalah orang Semanggol sahaja. Pelanggan boleh datang dari seluruh Malaysia, Sabah dan Sarawak kerana liputan pasaran online yang luas.

Jika offline, kita boleh sharing dan bercerita dengan kawan-kawan.
Jika online, ada banyak teknik yang perlu kita pelajari supaya dapat membuat jualan yang pertama.

Tapi jangan risau!

Mentor / upline akan membimbing anda melakukannya :) Cuma, sediakan minda yang terbuka dengan ilmu baru dan bersedia untuk segera mempraktikkannya.

Lumrah kejayaan, anda buat anda dapat :)Jemputan Khas untuk Anda Menyertai iMiracle

iMiracle adalah nama group bisnes Shaklee Jaja.

Jaja, founder of iMiracle sangat berbesar hati untuk menjemput anda menyertai team kami untuk buat bisnes Shaklee online. Mari meroket bersama!


Mengapa anda perlu sertai Jaja dan iMiracle?


iMiracle adalah di bawah team Cergas, iaitu satu group hebat yang bernaung di bawah group yang lebih besar iaitu team iReach, yakni pelopor utama yang mula melakukan bisnes Shaklee secara online tidak berapa lama sebelum ini. iReach pula bernaung di bawah team Euphoria yang sememangnya hebat dalam program mentoring newbies bisnes Shaklee.

iMiracle à Cergas à iReach à Euphoria

Suatu perkara yang menarik di dalam bisnes Shaklee ialah, jika anda menyertai iMiracle, anda akan turut menerima sentuhan para mentor dan super upline kami dari Cergas, iReach mahupun Euphoria!
Inilah group besar kami yang saling menyokong antara satu sama lain! Ia seperti suatu pangkalan technical support untuk anda.

Jaja memahami yang newbies pastinya mempunyai masalah untuk bermula di mana. Sememangnya Jaja juga mengalami perkara yang sama sedikit masa dahulu. Namun, berkat bimbingan mentor yang komited seperti Puan Farha Maskuriy (Cergas), Master Lyna Noh (iReach) dan Master Norita (Euphoria) melalui siri bimbingan whats app, Telegram, group Facebook dan lain-lain, maka segala cabaran awal tersebut dapat ditangani :)


Kelebihan anda Menyertai Kami

1. Kelas, Mentoring dan Teknik Pemasaran & Jualan

Begitu banyak kelas dan peluang belajar yang boleh didapati kerana anjuran group besar kami bagi membantu newbies. Jadi, anda akan lega kerana anda dapat belajar perkara berkaitan yang boleh mempercepatkan kisah kejayaan bisnes Shaklee anda sendiri.

Ada program yang dianjurkan secara offline, namun kebanyakkannya dilakukan secara online maka dapat memudahkan proses penerimaan tak kira di mana jua anda berada.

Antara kelas dan mentoring programme yang selalu dianjurkan ialah:

  • Akademi Blog 
  • Kelas Telegram
  • Kelas Whats App
  • Group Facebook (iReach, Euphoria, Cergas)

2. Group Bisnes ibarat Keluarga

Group besar kami sudah ibarat suatu keluarga besar! Para upline dan super-upline sangat komited untuk membantu ahli baru.

Sebahagian daripada keluarga besar kami 


Bekerja dalam keselesaan sendiri iaitu secara online, ditambah lagi dengan lingkungan keluarga besar yang postitif dan saling menyokong antara satu sama lain pasti akan mempercepatkan kejayaan anda di dalam bisnes ini.

Bergaul, berkongsi cerita, meminta pandangan dan berkongsi kisah kejayaan adalah antara kebaikan  berada di dalam group besar kami! Sungguh mengujakan :)
Sedut aura kejayaan upline, super upline mahu pun sidelines nntuk kita berjaya sama-sama insyaAllah.


Apa tunggu lagi? Jom sertai Jaja dan iMiracle!

Mari buat bisnes Shaklee online dengan Jaja! Anda akan dibantu untuk melakukan satu demi satu langkah memulakan bisnes anda. Tak reti tidak mengapa, apa yang kami di iMiracle perlukan ialah minda yang sedia belajar dan usaha untuk melakukannya.

Hubungi Jaja untuk menyertai kami. Atau tinggalkan komen anda untuk Jaja hubungi semula:Akhir kata, jumpa anda di puncak kejayaan :)


Baca Juga: Cara Mendaftar Menjadi Ahli Shaklee

2 ulasan:

mrhanafi dot com berkata...

Sungguh menarik..

gabungan online dan offline memang mantop gitu..

tahniah kerana berada di landasan yang betul dalam bisnes Online

Jaja berkata...

Terima kasih tuan :)

Bisnes zaman sekarang lebih mencabar, jadi perlu kuasai keduanya online dan offline untuk kekal bersaing.