Follow Us @bijak.sihat

11 Februari 2018

Lemau - Cara Jaja Meningkatkan Motivasi


LEMAU? NO PAIN NO GAIN
===========

Semangat ni lebih kurang iman juga. Ada naik ada turunnya. Dah tu nama pun manusia, tak lepas dari kesilapan 😭

Sesekali semangat takde tu, memang lemaulah jawabnya. Benda dah plan baikk punya pun boleh pending bila button lemau switch on. Tak patut eyh 😂
😂
Kita, kalau lemau takde lain mulut automatik nak nyanyi lagu Kasih Kekasih by InTeam yang rangkap,

"Bersabarlah sayaaaangg... saat indah kan menjelma jua... " 🙈

Haha. Sungguh aih tak tipu..

Pujuk diri la kunun. Tapi sebenarnya ketenangan paling utama ialah bila kita ngadu kat Tuhan. Yelah, dah Allah je yang Paling Tahu betapa kita penat berbuat tapi tak berhasil. Betapa Allah je tau betapa down nya kita waktu tu. Dan betapa Allah saja yang berkuasa membolak-balikkan hati.

Istighfar cepat dalam hati. Pujuk lagi supaya hati redha ini semua ketentuan-Nya. Kau marah dengan takdir Tuhan ke nak lemau lama-lama?

Bangkit.

Tuhan tak suruh kau lemah. Lemau ni macam tanda orang berputus asa.. 😑

Mostly benda yang kita buat bila lemau ialah mengaji... memang terapi sangat. Selain nyanyi tulah melepaskan perasaan.. Hehe 😜

Tiada ulasan: